RING & BOKA
0702-994086

Husets historia

Liljegrens Vandrarhem har en minst sagt anrik historia. Fastigheten byggdes 1909 som privatbostad till en av Tomelillas mest förmögna och kända grosshandlare.

Från början bodde ägarfamiljerna i bottenplan och på andra våningen i det klassikt inspirerade huset. Tredje plan var avsedd för tjänstefolket, som det hette på den tiden. En gigantiskt trädgård bredde ut sig på baksidan av den centralt belägna fastigheten, vilken ännu är kvar även om den i dag inte innehåller köksträdgård och lika många prunkande prydnadsväxter.

Becks hotell

I mitten av 1900-talet förändrades fastigheten till Hotell – närmare bestämt Becks Hotell. Då byggdes bostadsdelen på andra plan om till hotellrum. Sex rum iordningställdes där varje rum fick dusch och toalett. I bottenplan fanns kök och matsal.

Från hotell till vandrarhem

När sedan fastigheten ändrades om till Vandrarhem inreddes samtidigt privatbostäder på första och tredje plan. Detta gjordes med varsam hand för att bevara atmosfären av sekelskifteshus och på varje plan, inklusive vandrarhemsdelen, ligger den fantastiska stavparketten kvar. Högt i tak och tidsenliga detaljer höjer atmosfären. Fastigheten har hela tiden uppdaterats inomhus och har en modern, men tidstrogen prägel.

Kanske Sveriges ovanligaste vandrarhem, mitt i hjärtat av Österlen

Liljegrens Vandrarhem

Adress:
Norregatan 24
273 30 Tomelilla   

Kontakta oss

Telefon: 0702-994086
E-post: liljegrensvandrarhem@spray.se

Social media